Ви на офіційній сторінці тм Акваріус.

Ми професійно займаємось виробництвом корму для риб, черепах, раків, крабів, креветок тощо з 1999 року і трохи розуміємось на цій темі.

Скачати прайс

Зробити замовлення

Рибне борошно

Борошно з свіжовиловлених океанічних риб виготовляється безпосередньо на риболовецьких кораблях під час плавання. Таке борошно зберігає всі цінні харчові компоненти, на які багата океанічна риба.

Головне джерело тваринних протеїнів, найважливіший компонент в раціоні всіх хижих та більшості всеїдних риб, важлива складова в раціоні навіть рослинноїдних риб.

Креветка

Креветка надає корму високих смакових властивостей, але це не єдина її перевага. Крім тваринного білку, вона є джерелом астаксантину - натурального рожевого пігменту, що відноситься до класу каротиноїдів. Особливо багато цього каротиноїда в панцирі, через що під час термічної обробки креветка набирає приємного рожево-червоного кольору.

Астаксантин цінується за те, що він, по перше, є потужним антиоксидантом, а по-друге, значно покращує яскравість рожевого та червоного забарвлення риб та підкреслює глибину кольору

Мідія

Мідія — рід середньо-розмірних або великих їстівних морських молюсків з родини Mytilidae.

Вони цінуються за смакові властивості та багатий вміст мікроелементів, сприяють зміцненню імунної системи. Особливо корисні мідії для серцево-судинної системи через наявність омега-3 жирних кислот.

Риб'ячий жир

Жир лососевих та океанічних риб має надзвичайно корисні властивості. Він надзвичайно багатий на поліненасичені омега-3 жирні кислоти, вітамін А (ретинол), вітамін D (кальциферол), ейкозапентаєнову кислоту, ейкозатетраєнову кислоту, доксагексаєнову кислоту. Компоненти, що містяться у риб'ячому жирі, захищають весь організм та допомагають боротися з інфекціями. Зокрема, Омега-3 жирні кислоти сприяють зниженню рівня тригліцеридів у крові, підвищує активність антитіл, які захищають весь організм та допомагають боротися з інфекціями .

Крім того, смак та аромат риб'ячого жиру є надзвичайно привабливим для риб, що допомагає рибма знаходити корм та покращує поїдання корму.

Ламінарія

Ламінарія (морська капуста) - рід бурих водоростей, який налічує 31 вид водоростей.

Вона цінується за високий вміст йоду, вітамінів і мінералів, нормалізує обмін речовин, поліпшує імунітет і відрізняється антиоксидантною активністю.

Бурі водорості дуже потрібні у раціоні рослинноїдних риб, таких як анциструси. платидораси, лорикариди. отоцинклюси. сіамські водоростеїди, для багатьох видів малавійських цихлід, які в природі харчуються саме водоростями. зішкрібаючи їх з поверхні донних камінців.

Спіруліна

Спіруліна — синьо-зелена водорість, є одним з видів ціанобактерій, що ростуть в прісному та солоному середовищі. Вона багата на легкозасвоюваний білок. Вміст білка в спіруліні втричі перевищує вміст білка в м'ясі. На 100 г у ній 68 г білка. Але це не головна її перевага: ця одноклітинна мікроводорость має низку унікальних біохімічних властивостей.

Синьо-зелені мікроводорості служать джерелом значної кількості мікроелементів, необхідних для повсякденної життєдіяльності організму. Спіруліна має дуже високу антиоксидантну активність, нормалізує роботу систем органів, підвищує опірність захворюванням і стресам, прискорює загоєння ран, збільшує тривалість життя. Речовини, що входять до складу синьо-зеленої водорості, перешкоджають окислювальному стресу і захищають клітини організму від ушкодження. Фікоціанін, що є основним пігментом синьо-зеленої мікроводорості, помітно знижує ризик утворення пухлин. Також мікроводорость містить велику кількість заліза.

Пророщена пшениця

Пророщені зерна – це зерна, які дали паростки після того, як їх помістили у спеціальні умови, й вони ще не встигли прорости у повноцінну дорослу рослину. Коли настає час проростати, насінина виділяє ферменти, які починають розщеплювати поживні речовини на будівельні блоки, що допомагають їй перетворитися на рослину. Під час проростання у зерна відбувається розщеплення частини крохмалю, а це робить відсоток поживних речовин вищим.

Пророщені зерна пшениці – це чудове джерело вітамінів і поживних речовин. Вони містять кальцій, калій, хром, мідь, кремній, селен, цинк, залізо, йод, вітаміни B5, E, C, D, P, фолієву кислоту. Під час проростання вміст усіх цих елементів у зерні значно зростає. Це пов’язано з тим, що в період активного росту зерно пшениці синтезує запасні поживні речовини, і вони переходять в більш активну форму. Збільшується не тільки вміст кожного елемента, а й посилюється ефект синергії, який виражається у взаємодії поживних речовин, їхньому впливі один на одного. Якщо звичайне зерно пшениці містить 20% білка, 2,2% жиру і 64% вуглеводів, то пророщене зерно пшениці має 26% білка, 10% жиру і 34% вуглеводів. Вміст клітковини збільшується з 10% до 17%.

Овес

Овес — універсальний та поживний продукт, який варто включити до раціону. Він підтримує здоров'я серця, допомагає контролювати вагу, сприяє нормалізації рівня цукру та навіть дбає про шкіру. Цільний овес містить унікальні антиоксиданти, зокрема авенантраміди, які зустрічаються майже виключно у вівсі. Вони покращують кровообіг, знижують запалення. Бета-глюкан у складі вівса утворює у шлунку гелеподібну субстанцію, яка сприяє регуляції рівня цукру у крові, підтримці здорової мікрофлори кишківника.

Овес багатий на поживну енергію, мікроелементи кремній, фосфор, калій та вітаміни групи В, вітамін РР, вітамін Н.

Кукурудза

Зерно кукурудзи має високу енергетичну цінність через високий вміст крохмалю, жиру і низький вміст клітковини. Вона містить рослинний білок, але не має у складі глютену, містить вітаміни групи В, а також вітамін А, жирні кислоти, що знижують рівень шкідливого холестерину та природні антиоксиданти (уповільнюють старіння та запобігають розвитку злоякісних пухлин), є джерелом необхідних мікроелементів магнію та калію.

Морква

Морква цінується як важливе джерело каротиноїдів, які, в свою чергу, в організмі перетворюються на вітамін А, один з найнеобхідніших жироозчинних вітамінів, необхідний для шкіри, зору, розмноження та багатьох інших функцій організму, а також відповідальні за інтенсивність помаранчево-червоного забарвлення риб.

Морква також покращує смакові якості корму, особливо для рослинноїдниї риб та риб змішаного раціону. Рослинна клітковина, що входить до складу моркви, легко засвоюється та допомагає травленню

Гарбуз

Як і морква, гарбуз цінується як важливе джерело каротиноїдів, а також вітамінів B1, B6 і C, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи, підтримуючи здоров'я кровоносних судин і знижуючи рівень холестерину в крові. Гарбуз покращує смакові якості корму, особливо для рослинноїдниї риб та риб змішаного раціону. Смак гарбуза надзвичайно подобається анциструсам, платидорасам, лорикаридам, не нехтують ним і рослинноїдні види цихлід. Рослинна клітковина, що входить до складу моркви, легко засвоюється та допомагає травленню.

Паприка

Паприка є не тільки високоактивним джерелом картоиноїдів, вона містить вітаміни групи В, Е, РР. А вміст вітаміну С перевищує у декілька разів навіть цитрусові.

Перець збуджує апетит і стимулює травлення, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, посилює роботу підшлункової залози, покращує обмін речовин, виводить з організму токсини, добре впливає на кровообіг, містить антиоксиданти.

Різні види перцю дуже подобаються цихлідам. Але якщо цихліди не відмовляються і від гострих видів перцю, то для інших риб паприка є оптимальним вибором, оскільки серед інших видів приємно відрізняється відсутністю г8острого смаку, що робить корм смачним для всіх риб.

Часник

Досить дивним може здаватись побачити часник серед компонентів корму для риб. Але його аромат та смак надзвичайно приваблюють риб родини коропових, до яких входять всі види золотих рибок, коропи Коі, срібні та кольорові декоративні китайські карасі та інші риби.

Крім смакової привабливості, містить високий рівень калію, фосфору, цинку, сірки, помірний рівень селену, кальцію, магнію та заліза. А ще вітаміни А, С та групи В. І навіть це не головне: часник містить органічну антиоксидантну сполуку під назвою алліїн (алліцин), яка саме і надає часнику притаманного запаху та смаку. Алліцин пов'язаний з контролем рівня глюкози в крові, ліпідів і мікробіома кишечника. Він захищає від вільних радикалів та запобігає пошкодженню ДНК. Цинк у складі зміцнює імунітет, а вітамін С бореться з інфекціями. Завдяки антимікробним властивостям, часник запобігає розвитку інфекційних захворювань риб, пригнічує патогенну мікрофлору, прискорюють виведення патогенних мікроорганізмів. Нарешті, часник стимулює вироблення ферментів і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

+